TUDNIVALÓK

 

Legkevesebb 4, legtöbb 8 fős csoportok jelentkezését vállaljuk!

 

A foglalásról

A foglalás elküldését követően, 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot a következő információkért:

          – hány fős a csoport

          -a csoport legfiatalabb és legidősebb tagjának életkora

          -indulási pont megadása (magyarországi település megadása, ahonnan indulunk Erdélybe).

                  -előleggel kapcsolatos tudnivalók.

 

Az indulásról

Indulás előtt 10 nappal megkeressük Önt a részletesebb információkért (pl. pontos cím az indulási pontnak, találkozási idő egyeztetése) és az esetleges változásokért (pl. kevesebb, esetleg több személy).

 Az indulás napján, vasárnap reggel találkozunk, bepakolunk és kényelmesen elhelyezkedhetnek mikrobuszunkban, majd irány Erdély, azon belül pedig Székelyföld.

 

 

Az útipoggyász és a ruházat

 Szüksége lesz egy kényelmes téli túrabakancsra, váltócipőre,  és komoly télies öltözetre, amely az alacsony  hőmérsékletben is megállja a helyét. A sapka , sál, kesztyű is elkel, mert a Erdélyben elég fagyos telek fordulnak elő és olyankor jól jön ha fel vagyunk tisztességesen öltözve.

 

Szállás

Nyárhoz hasonlóan, télen is saját erdei faházunkban történik az elszállásolás (a nyár folyamán a kisebb fejlesztésre került), ami a falutól (Csíkszenttamástól) 5 kilométerre található egy hegyen.  A helyiek „Nagyhegy”-nek nevezik. A kilátás ami a szálláshelyről elénk tárul az lélegzetelállító. Az erdei faházban 5 hálószoba (2-3 ágyasak), két fürdőszoba és egy étkezőrész található.

 

Étkezés

A napi háromszori étkezést a túrák ideje alatt, teljes mértékben mi biztosítjuk, vagyis vasárnap estétől szombat reggelig (érkezés-indulás). Az 5 nap alatt, megkóstolhatják a székely-magyar konyha valamennyi hagyományos ínyencségét.

    

 

Alkohol

Egy valamit jó ha tud az, aki Székelyföldön jár: nálunk hogyha sokat isznak, az nem alkoholizmus hanem „hagyományőrzés” . És aki csak teheti, az őrizze a „hagyományt”!

 

Életkor

Ajánlott életkor: 7-75 év. A 18 éven aluliakból álló csoportban kell legyen legalább egy felnőtt kísérő.

 

A kiszámíthatatlanról

A zord időjárás miatt sor kerülhet a túraterv módosítására (túrákat cserélünk fel, vagy más túrát választunk). A túravezetőink fenntartják maguknak a jogot, hogy indokolt esetben visszaforduljanak az egész csoporttal és más helyszínt válasszanak.  Ilyen esetben a túravezető szava szent. Mindenkinek be kell tartania, mert ez a csoport biztonságát szolgálja.